Přinášíme nápady. Sdílíme zkušenosti.

Hry ve výuce

icon
1.11.2017 v 10:10 hod.

icon
Kaiserštejnský palác, Malostranské nám. 37/23, 110 00 Malá Strana


icon
30 z 30


Hry ve výuce
Účastníci semináře se seznámí s různými hrami, které lze cíleně a smysluplně zařadit do výuky německého jazyka, a to tak, aby umožnili svým žákům si hravou formou osvojit nejen slovní zásobu, syntaktické struktury, výslovnost, ale také gramatické jevy. Dále bude na semináři prodiskutováno, jak lze různé hry modifikovat tak, aby byly aktivity stále aktuální a pro žáky nové, ale aby byly také možné využít pro různé úrovně pokročilosti žáků. Tematicky se objeví hry k nacvičování slovní zásoby (např. měsíce, počasí, zvířata, čísla,…), syntaktické a gramatické struktury (předložky, časování sloves, skládání vět, ad.). Účastníci se seznámí s takovými hrami, které nejsou nijak náročné na přípravu a při výuce ani na čas.

Mgr. Lucie Čechová
Absolvovala Univerzitu J. E. Purkyně (NJ), absolvovala mnoho kurzů dalšího vzdělávání nejen v ČR, ale i v zahraničí. Dříve spolupracovala jako externí lektorka pro Goethe Institut v Praze. Působila jako učitelka německého jazyka na ZŠ Litoměřice a je zakladatelkou Contexty – Jazykové školy v Litoměřicích. Je členkou představenstva Spolku germanistů a učitelů němčiny SGUN a odborné skupiny pro NJ při NÚV, pořádá metodické semináře pro učitele cizích jazyků. Působí jako jazyková animátorka (Tandem). V roce 2016 podruhé získala 1. místo v celorepublikové soutěži Cena pro učitele jazyků.


Přihlášení na seminář




Výše uvedené údaje budou použity pro registraci účastníka a pro zaslání organizačních informací o semináři. Více informací o zpracování osobních údajů naleznete na www.klett.cz/osobniudaje

* Vyplňte v případě, že se jedná o akreditovaný seminář.